Mummelförlagets författare Zulmay Afzali i Svenska Dagbladet

Zulmay OP-ED bildbylineI en artikel med rubriken Fel att muslimer ska ha särskilda företrädare på Svenska Dagbladets ledarsida den 14 mars 2015 tar Zulmay Afzali upp att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i början av februari bjöd in representanter för muslimska organisationer för att diskutera integration och ta emot råd av dem. Han skriver bland annat:

De flesta av oss muslimer som har fått en fristad i Sverige vill bidra i vårt nya hemland efter våra förmågor och kunskaper. De flesta av oss vill inte representeras av mer eller mindre slumpmässigt utvalda muslimer utan behandlas som jämlikar och medlemmar av det svenska samhället. På samma villkor som alla andra.

Den 19 mars publiceras två kommentarer till artikeln på tidningens ledarblogg. Zulmay Afzali svarar i en kort slutreplik som riktar sig till de båda som kommenterat: Rashid Musa, förbundsordförande för Sveriges Unga Muslimer, och till Yasri Khan, förbundsordförande Muslimska Fredsrörelsen – Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa (SMFR): Kommentarer och svar om muslimsk representation.

Här kan man beställaFramsida Hederlighetens prisZulmays bok framsida Zulmay Afzalis två böcker (en tredje kommer snart).

Notera att det finns två sidor i widgetshopen och att den ena boken finns på sidan 1 och den andra på sidan 2. Båda finns som pappers- resp e-bok.

%d bloggare gillar detta: