Mummelförlagets författare: ”Svenska politiker! Sluta tjata om SD. Ni skapade alla problem som SD fiskar röster med!”

Ordbrand omslag framRGBNima Dervish, författare till den lysande debattboken Ordbrand (beställ den som e-bok här) som Mummelförlaget haft förmånen att få ge ut – skriver med anledning av vad som händer de religiösa och etniska minoriteterna i Irak. (OBS! Texten är ett snabbt skrivet Facebook-inlägg och inte en artikel eller ett blogginlägg. Det är givetvis återgivet med hans tillstånd.)

Nima DervishOkej, jag har majorly tröttnat på allt skitsnack. Ett par saker som folk behöver ta till sig eller vara kompletta idioter enligt mig och människor jag inte vill ha något att göra med:

1. Skippa skitsnacket om att det IS gör inte är riktig Islam. De gör exakt det som profeten och hans efterföljande kalifer gjorde. Erövring med svärd. Läs er Koran, läs era hadither, skiten finns därute, ni behöver inte ens ta på er skorna för att dra till ett bibliotek.

2. Sen är vi tacksamma för att resten av er muslimer är fina, goa människor. We love you. We really fuckin do. De som står emot IS just nu är kurdiska sunnimuslimer, inte The Richard Dawkins Resistance Movement eller Sturmark-gerillan. Men alla ni by default-muslimer behöver ta en ordentlig titt på er religion. ”Man up” och inse och medge att det finns problematiska aspekter och ett gigantiskt behov av reformation om vi ska ha en chans att komma nånstans om 50-100 år.

2. Vänsteraktivister. Ni är fixerade vid Gaza! Ni säger att ni bryr er om Syrien/Irak, men ni bryr er bara när er ”humanitet” kan inkludera US/Israel-bashing. Om ni äntligen har sniffat er fram till denna konflikt är det bara för att ni hörde att Obama ska ingripa. Ni är inte humanister. Ni använder ”solidaritet” som täckmantel för att föra fram era politiska ideologier mot grupper / länder ni hatar. Skäms. Ta en titt i spegeln. Ändra inställning. Annars är er solidaritet inte värt använt toapapper och ni är en delorsak till problemen.

3. Sluta med skitsnacket om att IS är skapade av Israel/USA. It makes no fucking sense. Det finns INGEN logik i att skapa värre fiender än de man redan har för att skapa ett falskt terrorhot för att sen ha ursäkt att ”skapa ett Stor-Israel”. Lilla Israel har häcken full med lilla Gaza. Varför skulle de vilja överta kontroll över miljoner arabers land? Det är så korkat att jag finner inga ord. Ni kan lika gärna dra teorier om ödlor som vill ta över vår planet. Jag har inget emot konspirationsteorier, men när de alla handlar om USAs och Israels konspiration, och ingen handlar om saudisk och iransk fulkonspiration så säger det mig nåt.

3. Svenska politiker! Sluta tjata om SD. Ni skapade alla problem som SD fiskar röster med! Er vägran att ens se eller erkänna, än mindre ta tag i dessa problem gör att SD bara kommer att fortsätta att växa. Ta tag i skiten, eller förbered er på att förlora makten till SD. IS är ett större problem än SD är och nånsin kommer att bli. Prioritera. Jag föredrar 100 Jimmie Åkessons före en blodtörstig IS-horunge!

4. IS är odjur och monster. Vår tids nazister. De förstår inte dialog. Makt är enda språket de förstår. Ska IS-relaterade problemen i Syrien, Irak och Libanon lösas så är militär (över)makt det ENDA som hjälper. De måste besegras med vapen. De måste dödas eller fängslas. Det låter inte vackert och fint. Men det är så. ”Take the necessary measurements” NU eller bered er på att folk i MÖ dör vart IS än drar fram.

5. Så mycket om MÖ. Nu om Europa. Västmakterna skulle kunna säga ”Skit i MÖ. Låt dem dö. Inte vårt problem”. Det må vara etiskt fel, men jag kan ändå ha förståelse för att man säger ”vi tänker inte bry oss om andras problem längre, let them sort their own shit out”.

Problemet är bara att IS inte längre bara är östs problem. De finns i väst också. Det har inte varit en enda pro-IS-demo i Erbil, men däremot i Haag, London och Tyskland! Deras flagga har vajat flera dagar i östra London. Hur hanterade Europa pro-nazi-åsikter, personer, grupper, demonstrationer och uppmaningar? Samma situation nu.

Gör det kriminellt att uttrycka stöd för IS, att vifta med deras flagga, att demonstrera för dem. Svinen som demonstrerar för dem måste samlas upp och förvaras nånstans. (Jag hade sagt ”deportera”, men då kanske de drar ut på jihad i MÖ istället.) Europa har kanske inte insett det, men ni befinner er i krig med IS! Inte för att ni deklarerade krig, men de har deklarerat det mot er. Och de kommer att föra detta krig så länge de har möjlighet. Den möjligheten måste fråntas dem.

6. Kurdistan är ett av de få ställen i MÖ där amerikaner inte har dött eller riskerar att dö. USA måste stödja sin enda allierade till 100 %. Att inte göra det vore ett historiskt svek.

P.S.
• Fridolin pratar om självständighet i Nineveh. Afram Yakoub pratar i en artikel i Aftonbladet om att Ninevehs assyriska styrkor ”kan stoppa IS”. Jag har inget emot assyrisk självstyre, men hur fan ska Ninevehs styrkor stoppa IS när till och med kurderna som har haft självstyre sedan 2003 svettas just nu och inte skulle ligga så bra till utan USAs hjälp. Om assyriska styrkor kan stoppa IS, var har de då varit all denna tid? Get in the ring! Om styrkorna kunde ha vapen under Saddams tid, hur kommer det sig att de har inga vapen nu? Om det var så viktigt att ha självstyre, varför ansåg ni att era existerande styrkor mot Saddam inte behövdes när han var borta? Om ”kurdisk ockupation” är så hemskt, varför såg jag inga liknande artiklar när ni styrdes av Baghdad och var under ”arabisk/irakisk ockupation” ?

• Om man bor i en stad som hotas av skäggmongon så blir amerikanska F18-plan en vacker syn. Videoklipp på IS-lik blir en vacker syn. Man kan tycka att det är hemskt och ”krigiskt” om man befinner sig i Stockholms kyliga trygghet, men hade ni på Söder haft halshuggande IS-typer i Järfälla, 20 min från er, hade ni älskat USAs armé. Ni hade bett och bönat om deras intervention. Du hade jublat över varje klipp på IS-lik som inte längre kan skära av din hals och våldta din fru och sälja din dotter på marknad.

Slutligen:
• Just nu skriver IS-anhängare hot mot USA under hashtag:en #AmessagefromISIStoUS. Och amerikaner skriver tillbaka. IS kan försöka sätta skräck i oss, men nu när vi har chansen att tilltala dem direkt, borde vi, alla européer, skriva till dem. Skriva att vi stödjer muslimska och jezidiska kurder samt kristna assyrier. Att vi aldrig ger upp våra sekulära demokratier. Att de kan upp stoppa sitt judehat nånstans. (Istället har Europa börjat bete sig som om det är 1939, vilket lär ge IS moraliskt stöd.) som inte längre kan skära av din hals och våldta din fru och sälja din dotter på marknad.